Sýrová roláda je skvělou alternativou ke sladkým pokrmům, které se často připravují k posezení. Ti, kteří sladkému jídlu moc neholdují sýrovou roládu určitě ocení. Jak na přípravu sýrové rolády?
Sýrová roláda je vhodnou alternativou sladkých krémových rolád. Není složitá na přípravu a lze ji připravit z dostupných ingrediencí. Jaké suroviny si na přípravu sýrové rolády nachystat?
Ingredience na sýrovou roládu
Na přípravu sýrové rolády budeme potřebovat
- 1/2 kilogramu sýru gouda
- 300 gramů žampionů
- 3 vejce natvrdo
- 2 tavené sýry
- 1/2 másla
- uzeninu podle chuti (například šunku)
- zelenou petrželku
- cibuli
- sůl
- pepř
- máslo na smažení
Příprava sýrové rolády
Nakrájené žampiony a nadrobno nasekanou cibulku osmažíme na másle. Tavené sýry utřeme s máslem, přidáme k nim nasekaná vejce, žampiony s cibulí, nadrobno nakrájenou uzeninu, sůl a pepř dle chuti.
Vodu uvedeme v hrnci do varu, vložíme do ní goudu (hodí se jí dát v sáčku a nebo nakrájenou na větší kusy – lze také nakrájet na tlustší plátky a dát do mikrovlnky), vypneme oheň a necháme ji změknout tak aby se dala rozválet.
Sýr rozválíme na placku přibližně půl centimetru širokou, rozložíme náplň, zavineme ho do rolády a tu zabalíme do alobalu. Sýrová roláda by pak měla být aspoň den nebo dva v lednici. Sýrová roláda se hodí výtečně například na různé oslavy k chlebíčkům s máslem.