Pivní sýrová polévka je přesně taková, jak zní, a chutná přesně tak dobře – na 100 % výborně.
Příprava
- Příprava: 15 minut
- Vaření: 25 minut
- Celkem: 40 minut
Ingredience
- slanina, nakrájená na malé kousky
- 1 malá cibule, jemně nakrájená
- 1 červená paprika, jemně nakrájená
- 1 jalapeños
- 1 lžíce čerstvého tymiánu
- 1/4 šálku mouky
- 4 lžíce másla
- 1 a 1/2 šálku piva
- 2 šálky kuřecího vývaru
- 1 šálek husté smetany
- 280 g čedaru
- 60 g sýra s pepřem
- Sůl a pepř
- Pažitka
- Petrželka
Postup
- Ve velké pánvi nebo v hrnci na polévku opékejte slaninu na středním plameni, dokud nebude křupavá, asi 7 minut. Pomocí děrované lžíce přeneste slaninu na talíř vyložený papírovou utěrkou.
- Slijte všechnu slaninu kromě 1-2 lžic slaninového tuku.
- Přidejte cibuli, papriku, jalapeños a tymián a vařte, dokud zelenina nezměkne, asi 5 minut.
- Snižte teplotu na střední a přidejte máslo a míchejte, dokud se zcela nerozpustí.
- Zeleninu posypte moukou a míchejte, dokud se mouka zcela nerozpustí. Po zapracování mouky přidejte pivo a za stálého míchání míchejte, dokud směs nezhoustne.
- Pomalu přidejte kuřecí vývar a smetanu a míchejte, dokud se zcela nespojí. Přiveďte k mírnému varu.
- Po hrstech přidávejte strouhaný sýr, dokud se nerozpustí.
- Podle chuti osolte a opepřete a přidejte polovinu vařené slaniny.
- Podle potřeby ozdobte další slaninou, pažitkou nebo plocholistou petrželkou.