Milujete tradiční bílou omáčku, servírovanou se zeleninovými pokrmy, ale netroufali jste si ji připravit? S naším receptem to zvládnete snadno a rychle.
Příprava
- Příprava: 5 minut
- Vaření: 10 minut
- Celkem: 15 minut
Ingredience
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 šálek mléka
- 1 a ½ hrnku strouhaného sýra čedar
- špetka soli a mletého černého pepře podle chuti
Postup
Recept sýrová omáčka není obtížný. Máslo rozpusťte v hrnci na mírném ohni; do másla zašlehejte hladkou mouku. Do máslové směsi nalijte mléko a promíchejte vařečkou. Vařte a míchejte, dokud směs nezhoustne – asi 3 minuty. Přidejte sýr čedar a míchejte, dokud se sýr nerozpustí asi další 3 minuty. Dochuťte solí a pepřem.