Nostalgická pochoutka – vyrobte si vlastní piškotovou švýcarskou roládu s ovocnou náplní z jahodového džemu. Tento snadný moučník se skvěle hodí pro zábavu a narozeninové oslavy.
Ingredience
- máslo, na namazání
- 2 velká vejce
- 50 g moučkového cukru plus další 2 lžíce na posypání
- 50 g prosáté hladké mouky
- 100 g jahodového džemu
Recept je na 6 porcí.
Postup
- Troubu předehřejte na 180 °C.
- Formu na rohlíky o rozměrech 16 x 28 cm vymažte a vyložte papírem na pečení.
- Vejce a cukr šlehejte 5 minut elektrickým ručním šlehačem, dokud nezhoustnou a nezesvětlají.
- Velkou kovovou lžící opatrně ve dvou dávkách vmíchejte mouku.
- Nalijte směs do formy a jemně ji v rohách zmírněte.
- Pečte 10-12 minut, dokud není těsto zlatavé a pevné.
- Dávejte pozor, abyste to s pečením nepřehnali, jinak se piškot při rolování rozpadne.
- Zatímco se piškot peče, posypte čtverec pečícího papíru 2 lžícemi cukru.
- V mikrovlnné troubě zahřejte marmeládu po dobu 20 sekund.
- Upečený piškot otočte na cukrem posypaný papír.
- Odlepte podkladový papír a potřete piškot teplým džemem.
- Od kratšího okraje piškot srolujte a na pomoc si vezměte papír, poté jej nechte vychladnout na mřížce.