Tato pečeně ze svíčkové je intenzivně ochucená domácí bylinkovou pastou, která potěší celou rodinu.
Příprava
- Příprava: 15 minut
- Vaření: 1 hodina
- Přídavný čas: 30 minut
- Celkem: 1 hodina 45 minut
- Počet porcí: 6
Ingredience
- 1 a ¼ lžíce papriky
- 1 lžíce soli
- 1 lžička česnekového prášku
- ½ lžičky mletého černého pepře
- ½ lžičky cibulového prášku
- ½ lžičky mletého kajenského pepře
- ½ lžičky sušeného oregana
- ½ lžičky sušeného tymiánu
- 2 lžíce olivového oleje
- 1,3 kg pečeně z hřbetu svíčkové
Postup
- V malé misce smíchejte papriku, sůl, česnekový prášek, černý pepř, cibulový prášek, kajenský pepř, oregano a tymián.
- Vmíchejte olivový olej a nechte směs asi 15 minut odstát.
- Předehřejte troubu na 175 °C.
- Plech na pečení vyložte alobalem.
- Pečeni položte na připravený plech. Směs koření rozetřete po celé pečeni.
- Pečte v předehřáté troubě, dokud teploměr zapíchnutý do středu neukáže alespoň 63 °C, přibližně 1 hodinu.
- Před krájením nechte 15 minut odstát.