Svíčková na smetaně s marinovaným tofu

Vegetariánské

Svíčková na smetaně s marinovaným tofu je vynikající varianta klasické verze svíčkové, kde se běžně používá maso.

Marinované tofu dokáže plně nahradit chuť masa a pro trávení je mnohem šetrnější.

Ingredience

  • 4 ks marinovaného tofu
  • 1 PL směsi koření na pečené maso
  • olivový olej
  • 4 ks mrkve
  • 1 ks cibule
  • 1 ks celeru
  • 2 ks petržele
  • česnek
  • 3 PL smetany
  • 1 PL vegety
  • bramborový škrob (šťáva z čerstvé o brambory)
  • muškátový ořech
  • 2 ks bobkového listu
  • nové koření
  • bílý pepř
  • 2 dl vody
  • šťáva z citronu
  • cukr
  • sůl

Postup

  • Na oleji osmažíme cibuli, přidáme nastrouhanou zeleninu, koření, zalijeme vodou a dusíme, dokud zelenina nezměkne.
  • Dosolíme a vše spolu rozmixujeme.
  • Omáčku osolíme cukrem, citronem a podle potřeby zahustíme bramborovým škrobem.
  • Přidáme zakysanou smetanu na zjemnění a na chvíli odstavíme.
  • Na závěr přecedíme přes jemné síto.
  • Marinované tofu podélně překrojíme na dvě poloviny, potřeme směsí oleje a kořenící směsi, uložíme na pánev a opékáme dozlatova.
  • Podáváme s knedlíkem.

Kategorie:

Vegetariánské

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang