Přinášíme vám recept na světlé brownies s kousky čokolády. Vyzkoušejte jako alternativu ke klasické čokoládové verzi brownies.
Ingredience
- 1 hrnek prosáté hladké mouky
- ½ lžičky prášku do pečiva
- ½ lžičky soli
- ⅛ lžička jedlé sody
- ½ hrnku nasekaných vlašských ořechů
- 1 hrnek hnědého cukru
- ⅓ hrnku rozpuštěného másla
- 1 velké vejce, rozšlehané
- 1 lžíce vanilkového extraktu
- ⅔ hrnku nasekané čokolády
Postup
- Předehřejte troubu na 180 °C a vymažte menší pekáček.
- Do středně velké mísy dejte prosátou mouku, prášek do pečiva, sůl a jedlou sodu. Vmíchejte nasekané ořechy a dejte stranou.
- Ve velké míse smíchejte hnědý cukr a rozpuštěné máslo a nechte mírně vychladnout.
- Do směsi hnědého cukru vmíchejte rozšlehané vejce a vanilku. Po částech přidejte moučnou směs a míchejte, dokud se nespojí.
- Těsto rozetřete do připravené formy. Povrch posypte čokoládovými kousky.
- Pečte v předehřáté troubě, dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá, asi 20 až 25 minut.