Tento švestkový koláč je pikantní dezert, díky kterému perfektně zužitkujete veškeré ovoce z Vaší zahrady. Vyzkoušejte ho s vanilkovou zmrzlinou, avšak je perfektní i bez ní.
Příprava
- Příprava: 15 minut
- Pečení: 40 minut
- Celkem: 55 minut
Ingredience
- 12 švestek, zbavených pecek a nakrájených na kousky
- 1 šálek bílého cukru, rozdělený
- 1 hrnek prosáté hladké mouky
- 1 a ½ lžičky prášku do pečiva
- 1 lžička soli
- 1 velké rozšlehané vejce
- ½ šálku rozpuštěného másla
Postup
- Předehřejte troubu na 175 °C a vymažte pekáč na výrobu švestkového koláče.
- Švestky rovnoměrně rozprostřete do připravené zapékací misky a posypte je 1/4 šálku cukru.
- Ve velké míse smíchejte mouku, zbývající 3/4 hrnku cukru, prášek do pečiva a sůl. Vmíchejte rozšlehané vejce a lžící směs naneste na švestky. Těsto pokapejte rozpuštěným máslem.
- Pečte v předehřáté troubě, dokud poleva nezhnědne, asi 40 minut.