Švestkové knedlíky jsou klasikou. Pokud jste ještě nikdy nevyzkoušeli do těsta přidat tofu, tak si jen těžko dokážete představit, jak dobře mohouou chutnat. Stojí to za zkoušku.
Švestkové knedlíky z tofu těsta mají nezaměnitelně jemnou chuť.
Ingredience
- 2 tofu natural
- 75 ml rýžového mléka
- 3 PL hladké mouky
- 2 PL krupice
- 3 PL strouhanky a sůl
- 200 g švestek
- 2 PL másla
- 4 PL strouhanky na posypání
- 2 PL skořicového cukru
Postup
- Do mísy na jemno nastrouháme tofu.
- Přidáme mléko, mouku, krupici a strouhanku. Těsto jemně osolíme a důkladně promísíme. Nemělo by být velmi řídké, ani husté. Podle potřeby přidáme strouhanku či mléko.
- Z těsta odebíráme menší kousky, do nichž v dlaních balíme umyté a vypeckované švestky. Knedlíky necháme chvíli odstát, pak je vložíme do vroucí osolené vody a uvaříme.
- Hotové vybíráme děrovanou naběračkou. V menším hrnci ohřejeme máslo, na kterém prudce opečeme strouhanku a skořicový cukr.
- Hotové knedlíky posypeme strouhankovou směsí.