Tento recept na švédské masové kuličky v hrnci je perfektní rodinné jídlo. Podávejte na širokých vaječných nudlích nebo bez nudlí jako předkrm.
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Vaření: 4 hodiny 30 minut
- Celkem: 4 hodiny 40 minut
- Počet porcí: 6
Ingredience
- 2 šálky hovězího vývaru
- 1 plechovka kondenzované houbové polévky
- 2 lžíce steakové omáčky
- 1 lžíce worcestrové omáčky
- 1 lžička česnekového prášku
- ½ lžičky papriky
- ½ lžičky soli
- ½ lžičky mletého černého pepře
- 1 balení mražených vařených masových kuliček, rozmražených
- 1 cibule nakrájená na kostičky
- 1 šálek zakysané smetany
Postup
- V pomalém hrnci prošlehejte hovězí vývar a kondenzovanou polévku.
- Přidejte steakovou omáčku, worcestrovou omáčku, česnekový prášek, papriku, sůl a pepř.
- Vmíchejte masové kuličky a cibuli.
- Vařte na nejvyšší stupeň po dobu 4 hodin.
- Vmíchejte zakysanou smetanu.
- Pokračujte ve vaření, dokud se omáčka neprohřeje, asi 30 minut.