Sushi lze naplnit libovolnými ingrediencemi. Místo imitace krabího masa zkuste uzeného lososa. Podávejte s omáčkou teriyaki a wasabi.
- Příprava: 45 minut
- Porce: 8 porcí
Ingredience
- ⅔ šálku nevařené krátkozrnné bílé rýže
- 3 lžíce rýžového octa
- 3 lžíce bílého cukru
- 1 ½ lžičky soli
- 4 listy mořských řas nori
- ½ okurky, oloupané, nakrájené na malé proužky
- 2 lžíce nakládaného zázvoru
- 1 avokádo
- 250 g imitace krabího masa, vločky
Postup
- Krok 1 – Ve středně velkém hrnci přiveďte k varu 1 a 1/3 šálku vody. Přidejte rýži a promíchejte. Snižte teplotu, přikryjte a vařte 20 minut. V malé misce smíchejte rýžový ocet, cukr a sůl. Směs vmíchejte do rýže.
- Krok 2 – Předehřejte troubu na 150 °C. Na středně velkém plechu na pečení zahřívejte nori v předehřáté troubě 1 až 2 minuty, dokud se nezahřeje.
- Krok 3 – Jeden list nori vycentrujte na bambusovou podložku na sushi. Navlhčete si ruce. Rukama rozetřete na list nori tenkou vrstvu rýže a přitlačte ji do tenké vrstvy. Doprostřed rýže naaranžujte 1/4 okurky, zázvoru, avokáda a imitace krabího masa. Zvedněte konec podložky a jemně ji přetočte přes ingredience a jemně přitlačte. Srolujte ji dopředu, aby se vytvořila kompletní roláda. Postup opakujte se zbývajícími přísadami.
- Krok 4 – Každou roládu nakrájejte mokrým ostrým nožem na 4 až 6 plátků.