Příprava těchto sušenek je velmi rychlá. Nevšední kombinace chuti humra a čedaru zaujme nejednoho strávníka.
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Pečení: 15 minut
- Celkem: 25 minut
Ingredience
- 2 šálky hladké mouky
- 1 šálek strouhaného sýru čedar
- 1 lžíce prášku do pečiva
- 1 lžička soli
- ½ lžičky sušeného česneku
- ⅔ šálku mléka
- ⅓ šálku másla, změklého a nakrájeného na kousky
- 1 velké vejce
- 2 lžíce rozpuštěného másla
- 2 lžičky sušené petrželky
Postup
- Předehřejte troubu na 200 °C. Plech na pečení vyložte pečicím papírem.
- V míse smíchejte mouku, sýr čedar, prášek do pečiva, sůl a sušený česnek.
- V samostatné misce smíchejte mléko, kousky změklého másla a vejce. Přidejte je k moučné směsi a míchejte, dokud se nespojí a nezhoustnou.
- Těsto nakapejte po lžících na připravený plech.
- Pečte v předehřáté troubě 10 minut.
- Mezitím v malé misce smíchejte rozpuštěné máslo, petrželku a sušený česnek.
- Vyjměte sušenky z trouby a potřete je směsí rozpuštěného másla. Vraťte je do trouby a pečte ještě asi 5 minut dozlatova. Podávejte teplé.