Tyto sušenky z bílé čokolády a s makadamovými ořechy jsou neskutečně měkké a vláčné. Rozpuštěné máslo zachovává lahodnou máslovou chuť. Sušenky podle tohoto receptu jsou přímo napěchované bílou čokoládou a solenými makadamovými ořechy.
Příprava
- Příprava: 2 hodiny a 15 minut
- Doba pečení: 12 minut
- Počet porcí: 30 sušenek
Ingredience
- 2 šálky + 2 lžíce hladké mouky
- 1 lžička kukuřičného škrobu
- 1 lžička jedlé sody
- 1/2 lžičky soli
- 3/4 šálku nesoleného rozpuštěného másla
- 3/4 šálku světlého nebo tmavého hnědého cukru
- 3/4 šálku cukru krystal
- 1 velké vejce + 1 žloutek o pokojové teplotě
- 1 a 1/2 lžičky čistého vanilkového extraktu
- 1 vrchovatý šálek bílých čokoládových lupínků
- 1 šálek nahrubo nasekaných makadamových ořechů
Postup
- Ve velké míse prošleháme mouku, kukuřičný škrob, jedlou sodu a sůl. Odstavíme.
- Rozpuštěné máslo, hnědý cukr, krystalový cukr, vejce, žloutek a vanilkový extrakt vyšleháme dohromady. Přidáme k suchým přísadám a vše promícháme, dokud se zcela nespojí.
- Přimícháme kousky bílé čokolády a makadamové ořechy. V případě potřeby můžeme v tomto kroku použít mixér.
- Těsto přikryjeme a dáme vychladit do ledničky na nejméně 2 hodiny. Pokud se těsto chladí déle než 2 hodiny, necháme ho před válením a pečením alespoň 20-30 minut odstát při pokojové teplotě.
- Předehřejeme troubu na 175 °C. Plech na pečení vyložíme pečícím papírem nebo silikonovou podložkou na pečení. Odložíme stranou.
- Z těsta vyválíme kuličky (asi 1-1 a 1/2 lžíce těsta na jednu sušenku) a rozložíme je na plech 7,5 cm od sebe. Pečeme 12-13 minut nebo dokud po stranách lehce nezhnědnou. Středy budou vypadat měkce.
- Po vyjmutí z trouby necháme sušenky 5 minut vychladnout na plechu a poté je přendáme na drátěnou mřížku, aby zcela vychladly. Sušenky vydrží čerstvé přikryté při pokojové teplotě až 1 týden.