Recept na nejlepší sušenky s posypkou

Pro dětiPro začátečníkySušenky
nejlepsi-susenky-s-posypkou-8676322

Tento jednoduchý recept na sušenky s posypkou si zamilují všichni! Jsou vyrobeny ze základních surovin ze spíže a jejich příprava je velmi snadná.

Rady na přípravu receptu

  • Posypku nechcete do těsta přidávat příliš brzy. Sypání přidejte až nakonec a míchejte, dokud se těsto nespojí.
  • Nevynechávejte chlazení těsta na sušenky. Chlazení těsta zabrání tomu, aby se sušenky po vložení do trouby příliš rychle roztekly.
  • Ujistěte se, že máslo a vejce mají pokojovou teplotu, aby se vše rovnoměrně promíchalo a propeklo.
  • I když je to jen 1 lžíce, kukuřičný škrob je pro měkké sušenky nezbytný, takže ho nevynechávejte.
  • Přestože se středy sušenek mohou zdát po vytažení měkké, po vychladnutí ztuhnou. Pokud je necháte v troubě, dokud nejsou středy pevné, budou nakonec příliš propečené a po dosažení pokojové teploty budou křupavé.
  • Před zchlazením těsto rozválejte na kuličky, protože po zchlazení v lednici nebude těsto tak tvárné.

Příprava

  • Příprava: 1 hodina 15 minut
  • Vaření: 11 minut
  • Celkem: 1 hodina 31 minut
  • Počet porcí: 16 sušenek

Ingredience

  • 180 g hrnku hladké mouky
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • ½ lžičky jedlé sody
  • ½ lžičky soli
  • 113 g másla pokojové teploty
  • 150 g hrnku cukru krystal
  • 1 velké vejce pokojové teploty
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Postup

  1. Mouku, sůl, kukuřičný škrob a jedlou sodu smíchejte v míse, prošlehejte a dejte stranou.
  2. Máslo a cukr utřete do pěny ve stojanovém mixéru s pádlovým nástavcem a míchejte na nejvyšší stupeň, dokud nebude směs lehká a nadýchaná.
  3. Vmíchejte vejce a vanilku, pak mísu seškrábněte a ještě jednou promíchejte, dokud se dobře nespojí.
  4. Přidejte suchou směs k máslové směsi a míchejte na nízkém stupni, dokud se téměř nespojí.
  5. Poté mísu vyškrábejte, přidejte posypku a míchejte na nízkém stupni, dokud se nespojí.
  6. Stěrkou vmíchejte přebytečnou mouku, pak z těsta oddělte dva kousky o velikosti polévkové lžíce (40 g), srolujte je do kuliček a posypte dalšími posypkami.
  7. Kuličky těsta položte na plechy vyložené pečícím papírem asi 2 cm od sebe a nechte je alespoň hodinu chladit.
  8. Ke konci doby chlazení předehřejte troubu na 180 °C.
  9. Pečte asi 11 minut nebo dokud nejsou okraje ztuhlé a sušenky nafouklé.
  10. Po vyjmutí z trouby budou pokračovat v pečení, proto je nechte asi 5 minut vychladnout na plechu.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang