Sušenek není nikdy dost. Ať už na svačinu, nebo večer k televizi, sušenkami nepohrdnou malí ani dospělí.
Příprava
- Celkem: 55 min (včetně doby chlazení)
- Aktivní: 30 min
- Porce: 36 sušenek
Ingredience
- 3 hrnky univerzální mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 1 šálek krystalového cukru
- 100 g změklého másla
- 2 velká vejce
- 1,5 lžičky vanilkového extraktu
- 1 hrnek čokoládových lupínků
- 1 hrnek nasekaných karamelových bonbonů
- 1,5 lžičky soli
Postup
Předehřejte troubu na 180 °C; umístěte rošty do horní a dolní třetiny trouby. Dva plechy vyložte pečícím papírem. V míse promíchejte mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl.
Pomocí elektrického mixéru šlehejte ve velké míse cukr a máslo. Přidejte vejce, jedno po druhém, a dobře prošlehejte. Přidejte vanilkový extrakt a mouku a šlehejte, dokud se nevmísí. Vmíchejte čokoládové lupínky a karamel.
Naberte vrchovaté polévkové lžíce těsta na plechy a nechte mezi sušenkami asi 2 cm místa. Každou sušenku posypte špetkou soli.
Pečte sušenky dozlatova, v polovině pečení otočte plechy, asi 13 minut. Přeneste sušenky na mřížku, aby vychladly. Mezitím nechte plechy vychladnout a opakujte pečení se zbývajícím těstem.