Tyto laktační sušenky jsou skvělé pro kojící matky. Jsou vláčné a velmi chutné a pomáhají zvýšit nebo udržet přísun mléka. A ano, mohou je jíst i muži. Pivovarské kvasnice, pšeničné klíčky, lněná semínka a ovesné vločky jsou důvodem, proč tyto sušenky pomáhají kojícím maminkám.
Ingredience
- 2 lžíce lněné moučky
- ¼ šálku vody
- 1 šálek změklého másla
- 1 šálek bílého cukru
- ½ šálku hnědého cukru
- 3 žloutky
- 1 a ½ lžičky čistého vanilkového extraktu
- 2 šálky hladké mouky
- ¼ šálku pivovarských kvasnic
- 1 lžíce pšeničných klíčků
- 1 lžička jedlé sody
- ½ lžičky soli
- ½ lžičky vinného kamene
- 2 a ½ šálku staromódních ovesných vloček
- 1 šálek čokoládových lupínků
Postup
- Předehřejte troubu na 175 °C.
- V malé misce smíchejte lněnou mouku s vodou a nechte ji 5 minut namočenou.
- Ve velké míse vyšlehejte máslo, bílý cukr a hnědý cukr do krémové konzistence. Přidejte žloutky a vanilkový extrakt a vyšlehejte do pěny. Vmíchejte směs lněných semínek.
- V samostatné míse smíchejte mouku, pivovarské kvasnice, pšeničné klíčky, jedlou sodu, sůl a vinný kámen.
- Přidejte suché přísady k mokrým a míchejte, dokud se nespojí. Přisypte ovesné vločky a čokoládové lupínky.
- Z těsta vyválejte kuličky velikosti vlašského ořechu a položte je na plech ve vzdálenosti 5 cm od sebe.
- Pečte v předehřáté troubě, dokud okraje nezezlátnou, 10 až 12 minut. Nechte sušenky 1 minutu vychladnout na plechu a poté je vyjměte na drátěnou mřížku, aby zcela vychladly.