Tento recept je něco mezi pizzou a sušenkami. Nemusíte tvarovat jednotlivé sušenky a nechávat odležet těsto, vše nakonec nakrájíte a pohostíte přátele touto sladkou sušenkovou pizzou.
Ingredience
- 250 g hladké mouky
- 2 lžičky kukuřičného škrobu
- 1 lžička jedlé sody
- 1/2 lžičky soli
- 170 g másla, změklého na pokojovou teplotu
- 150 g hnědého cukru
- 50 g krystalového cukru
- 1 velké vejce, pokojové teploty
- 2 lžičky čistého vanilkového extraktu
- 225 g čokoládových lupínků
Postup
- Předehřejte troubu na 177 °C. Formu na pizzu lehce vymažte tukem.
- Ve střední míse prošlehejte mouku, kukuřičný škrob, jedlou sodu a sůl a dejte stranou.
- Vyšlehejte máslo a oba cukry dohromady při střední rychlosti do hladka, asi 2 minuty. Přidejte vejce a šlehejte na nejvyšší výkon, dokud se nespojí, asi 1 minutu.
- Podle potřeby seškrábejte stěny a dno mísy. Přidejte vanilkový extrakt a míchejte na nejvyšší výkon, dokud se nespojí.
- Přidejte suché přísady k mokrým a míchejte na nízkém stupni, dokud se nespojí. Při nízkých otáčkách mixéru přidejte čokoládové lupínky. Těsto bude husté a měkké.
- Přeneste těsto na plech na pizzu a zarovnejte tak, aby okraje jen těsně dosáhly ke stranám formy.
- Pečte 22-25 minut nebo dokud se těsto nenafoukne a na povrchu lehce nezhnědne. Pokud chcete mít sušenkovou pizzu na okrajích trochu křupavější, pečte ještě několik minut.
- Před krájením nechte sušenkovou pizzu vychladnout ve formě položené na mřížce.