Pokud máte rádi sladkou chuť, bude se vám líbit. Karbanátky budou po upečení díky vepřovému masu uvnitř lehce růžové, takže je nepřepečte.
Příprava
- Počet porcí: 8
Ingredience
- 600 g mleté uzené šunky
- 500 g mletého vepřového masa
- 500 g libového mletého hovězího masa
- 1 šálek mléka
- 2 vejce
- 1 a ½ šálku grahamových sušenek
- 1 plechovka rajčatové polévky
- ¼ šálku jablečného octa
- 1 šálek hnědého cukru
- 1 lžička hořčičného prášku
Postup
- Předehřejte troubu na 175 °C.
- Ve velké míse smíchejte šunku, vepřové maso nebo klobásu a mleté hovězí maso.
- Vmíchejte mléko, vejce a grahamové sušenky a dobře promíchejte.
- Vytvarujte velké kuličky o průměru asi 5 cm a vložte je do pekáče o rozměrech 22×33 cm.
- V samostatné středně velké míse smíchejte polévku, ocet, hnědý cukr a hořčičný prášek.
- Dobře promíchejte a nalijte na masové kuličky.
- Pečte na 175 °C zhruba 1 hodinu nebo dokud vnitřní teplota masa nedosáhne 73 °C.