Vyladěný krůtí chlebíček
Taky se vám stane, že do konkrétního receptu koupíte přísadu, kterou běžně...
Studená kuchyně je výjimečná především díky své jednoduché a rychlé přípravě.
Pod pojmem studená kuchyně si každý představí cokoliv, různé chlebíčky, obložené mísy, jednohubky, domácí šunky, sýry, studené omáčky, paštiky, aspiky a další slané pochutiny, bez kterých se neobejde žádná oslava.
Do studené kuchyně lze také zařadit i malé chuťovky, drobné slané pečivo, jako jsou šneci z listového těsta nebo malé pizzy. Připravit se také dají různé sendviče, tataráky, saláty a pečivo.
Oblíbenými jsou velké rauty, které nabízí velmi širokou nabídku jídel i nápojů a hosté si tak berou k jídlu, na co mají zrovna chuť.
Vyladěný krůtí chlebíček
Taky se vám stane, že do konkrétního receptu koupíte přísadu, kterou běžně...
Multicereální croissant se sušenou šunkou
O výsledné chuti sušených šunek rozhoduje druh a způsob krmení prasat, teplota a vlhkost...
Avokádovo-koriandrová plněná vajíčka
Plněná vajíčka jsou prostě klasika. Dají se připravit na tolik způsobů. A na...
Jarní vitamínový salát s mladými kopřivami
Začíná období bylinek a čerstvé zeleniny. Pro vše nemusíte chodit pouze do obchodu nebo na...
Vaječná pomazánka se sýrem
Chlebíčky nebo jednohubky s vaječnou pomazánkou jsou klasikou na každé oslavě. Rozhodně by...
Croissant s jahodami – recept
Zvlášť to lesní ovoce má neopakovatelné kouzlo: maliny zásadně rostou mezi kopřivami a...
Velikonoční speciál se špenátem a křepelčími vajíčky
Tenhle recept na lehkou (nejen velikonoční) svačinu nebo večeři možná zvládnete ještě...
Avokádová bageta
Hned po revoluci, když se do obchodů začaly valit potraviny, které jsme dřív neznali,...
Gouda, eidam, ementál – sýry v teplé i studené kuchyni
Cokoliv se sýrem je prostě lepší. Zvlášť zatepla. Vláčnost, tučnost a jemná vlákna,...
Italské antipasti – nejlepší italská specialita
Tento recept není ani levný, ani zdravý. Vegetariána s ním neokouzlíte, na ostatní by...
Angreštová marmeláda
Když máte štěstí a máte přebytky z angreštu, můžete z něj zkusit udělat marmeládu....
Francouzská celerová remuláda
V české kuchyni se celer nejčastěji využívá jenom jako koření do polévky, které se...
Pomazánka z bílých fazolí a pečeného česneku
Bílé fazole mají tak úžasně máslovou konzistenci a neutrální chuť, že jsou pro...
Sýrová roláda
Sýrová roláda je skvělou alternativou ke sladkým pokrmům, které se často připravují k...
Saláty na mnoho způsobů
Saláty se hodí buď jako příloha k hlavnímu chodu nebo mohou být samy hlavním chodem...
Aperitivo Moment – borůvkovo-fialkové Cinzano, sýrové toustíky s jarními pomazánkami a vaflové tyčinky s růžovo-malinovým dipem
V rámci FOODBLOGu ROKU se koná ještě taková menší soutěž v soutěži – Aperitivo...
Pomazánka z uzeného pstruha podle Jamieho
Recepty Jamieho Olivera jsou původní, překvapivé a zdravé. Kdo umí číst, umí...
Servírování na party
Dnešní příspěvek je spíš tip na servírování než recept. Tvar rustikální bagety s...
10 bruschetových variací
Zde jsou oblíbené italské kombinace známé bruschety. Základ je stále stejný –...
Hotovo do 15 minut – Norsko-libanonská fúze
Bageta s uzeným lososem a čerstvým sýrem je notoricky známá a oblíbená, není se čemu...
Kanapky z celozrnné bagety s dýňovým pyré
Celozrnná bageta se záparou. Tmavá bageta vyrobená z celozrnné pšeničné mouky, díky...
Pikantní sýrová pomazánka
Recept je variace jižanského receptu zvaného Pimento cheese. Na jihu Spojených států...
Olivy vs. kapary
I když se ani vzdáleně nejedná o botanické příbuzné, často putují gastronomickým...
Kanapky z celozrnné bagety Caprese
Ingredience: Celozrnná bageta se záparou a ovsenými vločkami je vyrobená z celozrnné...
© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang