Pak choi salát s bílou ředkví, hroznovým vínem a hermelínem
Hermelín je u nás doma velmi častá potravina. Osobně mám nejradši hermelín jen tak či...
Dobrá zálivka nebo dressing jsou neodmyslitelným pro různé druhy salátů, a to především v letních měsících při grilování. Dressing se tradičně neobejde bez kapky oleje, případně jiného zdravého tuku – nejoblíbenějším je olivový olej.
Chuťovou vyváženost zajistí suroviny, které mají kyselou složku, což může být ocet nebo citron, různá sladidla, sůl, případně i trocha sojové omáčky. Do dressingu se také výborně hodí i hořčice, jogurt nebo i med. Nicméně, již zmíněný olej by se měl do dressingu přidávat až na úplný konec. K dokonalé chuti se mohou přidat i nasekané bylinky.
Pak choi salát s bílou ředkví, hroznovým vínem a hermelínem
Hermelín je u nás doma velmi častá potravina. Osobně mám nejradši hermelín jen tak či...
Jahodový dresink
Oživte si listový salát svěžím jahodovým dresinkem. Hodí se ke kuřecímu, slanině i...
Jarní vitamínový salát s mladými kopřivami
Začíná období bylinek a čerstvé zeleniny. Pro vše nemusíte chodit pouze do obchodu nebo na...
Saláty na mnoho způsobů
Saláty se hodí buď jako příloha k hlavnímu chodu nebo mohou být samy hlavním chodem...
Hotovo do 15 minut – Norsko-libanonská fúze
Bageta s uzeným lososem a čerstvým sýrem je notoricky známá a oblíbená, není se čemu...
Waldorfský salát s řapíkatým celerem – recept
Dobré recepty se předávají z pokolení na pokolení a jenom zřídka se dá dopátrat, kdo...
Recept – bramborový salát s fazolemi
Ingredience: 230 g nových brambor se slupkou nakrájených na čtvrtky230 g nakládaných...
Kuřecí salát
Ingredience 500 g kuřecího masa (z dušeného, pečeného či vařeného kuřete)1 kelímek...
Rillete s marinovanou cuketou a medovo-hořčicovou omáčkou
Rillette je masová pomazánka, která patří ke specialitám francouzské gastronomie....
© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang