Ať už jde o výživu, nebo o chuť, lepší salát nenajdete.
Bulgur, fazole, rajčata, piniové oříšky a olivový olej se spojily v dokonalou harmonii v tomto středomořském salátu s bulgurem. Salát je skvělý v kombinaci s kuřecím masem – např. s plněnou kuřecí roládou.
Příprava
- Příprava: 15 minut
- Vaření: 20 minut + chlazení
- Porce: 9
Ingredience
- 3 šálky zeleninového vývaru
- 1-1/2 šálku nevařeného bulguru
- 6 lžic olivového oleje
- 2 lžíce citronové šťávy
- 2 lžíce mleté čerstvé petrželky
- 1/2 lžičky soli
- 1/4 lžičky pepře
- 1 plechovka fazolí nebo cizrny
- 2 šálky rozpůlených cherry rajčat
- 1 šálek nakrájené okurky
- 8 zelených cibulek nakrájených na plátky
- 1 balení rozdrobeného sýra feta
- 1/2 šálku piniových oříšků
Postup
- Ve velkém hrnci přiveďte na prudkém ohni do varu bulgur a vývar. Snižte teplotu, přikryjte a vařte 20 minut nebo dokud bulgur nezměkne a vývar se téměř nevstřebá.
- Odstavte z ohně, nechte stát při pokojové teplotě.
- V malé misce rozšlehejte olej, citronovou šťávu, petrželku, sůl a pepř. Ve velké míse smíchejte bulgur, fazole, rajčata, okurku a cibuli.
- Pokapejte dresinkem a promíchejte. Posypte sýrem a piniovými oříšky.
Výživové hodnoty na jednu porci
- 298 kalorií
- 17 g tuku (3 g nasycených tuků)
- 7 mg cholesterolu
- 657 mg sodíku
- 31 g sacharidů (4 g cukrů)
- 8 g vlákniny
- 10 g bílkovin