Ať už jde o výživu, nebo o chuť, lepší salát nenajdete.

Bulgur, fazole, rajčata, piniové oříšky a olivový olej se spojily v dokonalou harmonii v tomto středomořském salátu s bulgurem. Salát je skvělý v kombinaci s kuřecím masem – např. s plněnou kuřecí roládou.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 20 minut + chlazení
  • Porce: 9

Ingredience

  • 3 šálky zeleninového vývaru
  • 1-1/2 šálku nevařeného bulguru
  • 6 lžic olivového oleje
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžíce mleté čerstvé petrželky
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 1 plechovka fazolí nebo cizrny
  • 2 šálky rozpůlených cherry rajčat
  • 1 šálek nakrájené okurky
  • 8 zelených cibulek nakrájených na plátky
  • 1 balení rozdrobeného sýra feta
  • 1/2 šálku piniových oříšků

Postup

  1. Ve velkém hrnci přiveďte na prudkém ohni do varu bulgur a vývar. Snižte teplotu, přikryjte a vařte 20 minut nebo dokud bulgur nezměkne a vývar se téměř nevstřebá.
  2. Odstavte z ohně, nechte stát při pokojové teplotě.
  3. V malé misce rozšlehejte olej, citronovou šťávu, petrželku, sůl a pepř. Ve velké míse smíchejte bulgur, fazole, rajčata, okurku a cibuli.
  4. Pokapejte dresinkem a promíchejte. Posypte sýrem a piniovými oříšky.

Výživové hodnoty na jednu porci

  • 298 kalorií
  • 17 g tuku (3 g nasycených tuků)
  • 7 mg cholesterolu
  • 657 mg sodíku
  • 31 g sacharidů (4 g cukrů)
  • 8 g vlákniny
  • 10 g bílkovin
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang