Tento recept na středomořský salát z quinoy je vydatný, zdravý a plný čerstvé chuti. Podávejte ho jako přílohu nebo si ho vychutnejte jako samostatné jídlo.
Příprava
- Příprava: 20 minut
- Vaření: 2 hodiny
- Celkem: 2 hodiny 20 minut
- Počet porcí: 6
Ingredience
- 3 šálky vařené quinoy
- pečená rajčata
- 2 šálky rukoly
- 1 šálek nakrájených perských okurek
- 1 šálek směsi bazalky a máty
- ¾ šálku rozdrobeného sýra feta
- ¾ šálku oliv Kalamata, zbavených pecky a nakrájených na plátky
- ½ šálku červené cibule nakrájené na kostičky
- ⅓ šálku opražených piniových oříšků
- italský dresink plus 2 další stroužky česneku, utřené
- ½ lžičky mořské soli
- čerstvě mletý černý pepř
- špetka vloček mleté červené papriky (chilli směs)
- 1 šálek pečené cizrny
Postup
- Ve velké míse smíchejte quinou, pečená rajčata, rukolu, okurky, bylinky, fetu, olivy, cibuli a piniové oříšky.
- Promíchejte, pokapejte zálivkou a znovu promíchejte.
- Posypte solí, pepřem a několika špetkami vloček červené papriky a znovu promíchejte.
- Navrch dejte opečenou cizrnu a podávejte.