Recept na středomořské těstoviny s tuňákem

Hlavní jídlaRybyTěstovinové salátyTěstovinyTuňák
stredomorske-testoviny-s-tunakem

Tento rychlý a snadný recept obsahuje konzervovaného tuňáka, čerstvá rajčata, kapary, červenou cibuli, sýr mozzarella a olivy.

Ingredience

  • 2 konzervy (140 g) tuňáka bílého (nejlépe baleného v olivovém oleji), okapané
  • 1 rajče, zbavené jadřinců, nakrájené na kousky
  • 1/4 šálku oliv, zbavených pecky a nahrubo nasekaných
  • 1/4 šálku červené cibule, nakrájené na kousky
  • 2 lžíce nasekané petrželky
  • 1 lžíce kaparů, nahrubo nasekaných
  • 2 lžičky citronové šťávy
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje (více, pokud používáte tuňáka baleného ve šťávě)
  • 1/2 lžičky soli
  • špetka čerstvě mletého černého pepře
  • 340 g nevařených těstovin fusilli
  • 1 šálek nastrouhaného sýra mozzarella

Postup

  1. Dva litry osolené vody (1 lžička soli) přiveďte k varu. Během ohřívání vody na těstoviny připravte ingredience.
  2. Osušeného tuňáka vložte do středně velké mísy. Promíchejte vidličkou, abyste rozbili největší kousky tuňáka. Přidejte rajčata, olivy, červenou cibuli, petržel, kapary, citronovou šťávu, olivový olej (je-li třeba), sůl a pepř. Promíchejte, aby se vše spojilo.
  3. Když se voda začne vařit, přidejte těstoviny a znovu je přiveďte k varu. Vařte nezakryté, dokud nejsou al dente (uvařené, ale stále trochu pevné na skus), přibližně 6 až 9 minut. Ponechte si 1/4 šálku vody z těstovin.
  4. Těstoviny slijte a horké těstoviny ihned přidejte k tuňákové směsi.
  5. Posypte strouhaným sýrem Mozzarella a míchejte, dokud se vše dobře nespojí. Pokud se vám těstoviny zdají trochu suché, přidejte trochu vyhrazené vody z těstovin a/nebo více olivového oleje.
  6. Podávejte a pochutnejte si! Podávejte teplé jako lehký oběd nebo přílohu k večeři.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang