Křupavé, zlatohnědé na povrchu a krémové uprostřed. Tyto křupavé šťouchané brambory jsou přílohou, kterou potřebujete mít na stole co nejdříve.
Ingredience
- 680 g baby brambor
- 1 lžíce + 1,5 lžičky soli
- 3 lžíce olivového oleje
- 2 lžičky granulovaného česneku
- 3 lžíce čerstvých bylinek, jako je kopr, pažitka nebo petrželka
Postup
- Předehřejte troubu na 230 °C.
- Přiveďte velký hrnec vody spolu s 1 lžící soli k rychlému varu.
- Přidejte baby brambory a vařte je 20 minut, dokud nejsou velmi měkké. Vyjměte je z vody a nechte 5 minut odstát v cedníku, dokud nebudou zcela suché.
- Velký plech na pečení potřete 1 lžící olivového oleje. Na plech naaranžujte brambory. Pomocí dna skleněného hrnku jemně přitlačte na brambory, dokud nebudou brambory silné cca 0,5 cm.
- Potřete je zbylým olivovým olejem a dochuťte zbylou solí a česnekem.
- Pečte 25 minut do křupava. Přendejte je na talíř a posypte čerstvými bylinkami.