Pochutnejte si na tuňákovi z pohodlí domova díky tomuto receptu.
Ingredience
- 2 lžíce citronové šťávy
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 stroužky česneku, mleté
- 2 lžičky mletého čerstvého tymiánu nebo 1/2 lžičky sušeného tymiánu
- 4 steaky z tuňáka (každý o váze cca 170 g)
- 1/4 lžičky soli
- 1/4 lžičky pepře
Postup
- V nádobě s víkem smíchejte citronovou šťávu, olej, česnek a tymián. Přidejte tuňáka a otočte, aby se obalil. Uložte do chladničky na 30 minut a občas tuňáka otočte.
- Tuňáka vyjměte ze sáčku, posypte ho solí a pepřem. Osušte ho a marinádu vylijte. Navlhčete papírovou utěrku olejem na vaření; pomocí kleští s dlouhou rukojetí lehce potřete grilovací rošt.
- Tuňáka grilujte přikrytého na středně silném ohni 3-4 minuty z každé strany, aby byl středně propečený, nebo dokud není uprostřed lehce růžový.