Připravte si doma snadno tento šťavnatý steakový sendvič s křehkými plátky hovězího masa, karamelizovanou cibulí, česnekovým aioli, hořčicí, salátem a rajčaty.
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Vaření: 1 hodina
- Celkem: 1 hodina 10 minut
Ingredience na aioli
- 3/4 šálku majonézy
- 1 velký stroužek česneku
Ingredience na karamelizovanou cibulku
- 3 velké cibule, oloupané a nakrájené nadrobno
- 40 g másla
- 2 lžíce hnědého cukru
- 1 lžíce balzamikového octa
- 1/4 lžičky soli a pepře
Ingredience na steakový sendvič
- 600-700 g hovězího steaku na grilování
- Sůl a pepř
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 2 rajčata nakrájená na silné plátky
- 60 g rukoly nebo jiného salátu dle výběru
- Hořčice
- 4 sendvičové housky
Postup
- Smíchejte majonézu a česnek. Odstavte na více než 30 minut, aby se chuť rozvinula (neuchovávejte déle než 3 dny).
- V pánvi na středně nízkém ohni rozpusťte máslo. Přidejte cibuli a promíchejte, aby se v másle obalila. Přiklopte pokličkou (nebo nad pánev položte plech) a nechte 20 minut odstát, jednou nebo dvakrát promíchejte.
- Odstraňte pokličku a za občasného míchání vařte dalších 20 minut, dokud cibule nezezlátne (pokud se barva nemění, mírně zvyšte teplotu). Přidejte cukr, ocet, sůl a pepř. Vařte dalších 10 minut. Odstavte z ohně a udržujte v teple.
- Hovězí maso vyjměte z lednice 20 minut před vařením. Hojně je osolte a opepřete.
- Rozehřejte olej na pánvi na vysokém ohni (nebo rozehřejte gril). Steak připravte podle své chuti.
- Hovězí maso přendejte na talíř, volně přikryjte fólií a nechte 5 až 10 minut odpočívat. Poté ho nakrájejte na tenké plátky proti vláknu.
- Sendvičové housky rozkrojte a lehce opečte. Spodní díl hojně potřete česnekovým aioli. Navrch dejte rukolu, pak plátky rajčat, hovězí maso a karamelizovanou cibuli. Horní plátek chleba potřete hořčicí a položte na ně. Servírujte.