Skvělý recept na steakový salát

Hlavní jídlaMasoSaláty
steakovy-salat-9558108

Tento lahodný a sytý steakový salát se připravuje z dobře ochucené, osmažené roštěné a klasické zálivky z olivového oleje a octa.

Použijte roštěnou, která může být po nakrájení na kousky a osmažení tvrdá. Dbejte proto na to, aby se smažila krátce a byla středně propečená. Pokud ji chcete upéct do středně propečeného stavu, je lepší použít panenku než roštěnou.

S čím podávat

K tomuto salátu není třeba nic podávat. Je to kompletní jídlo. Pokud ale chcete něco jako přílohu a chcete, aby to bylo nízkosacharidové, můžete vyzkoušet sýrové muffiny, sýrové sušenky nebo keto focacciu.

Příprava

  • Příprava: 20 minut
  • Vaření: 10 minut
  • Celkem: 30 minut
  • Počet porcí: 4 porce

Ingredience

Zálivka na salát:

  • 1 lžíce červeného vinného octa
  • 1 stroužek česneku, mletého
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • ¼ lžičky soli
  • ¼ lžičky černého pepře
  • 3 lžíce extra panenského olivového oleje

Salát:

  • 4 šálky míchaných zelených salátů
  • ½ šálku cherry rajčátek rozkrojených na poloviny

Steak:

  • ½ lžičky jemné soli
  • ½ lžičky černého pepře
  • 1 lžíce papriky
  • 1 lžička česnekového prášku
  • 1 lžička cibulového prášku
  • ½ lžičky sušeného tymiánu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 420 g steaku, nakrájený na kostky

Postup

  1. V malé misce smíchejte ocet, česnek, dijonskou hořčici, sůl a pepř.
  2. Pomalým a plynulým proudem přidávejte olivový olej a neustále šlehejte, dokud dresink nezačne emulgovat.
  3. Odstavte.
  4. Zelenou směs a rajčata naaranžujte na velký servírovací talíř.
  5. Odložte stranou.
  6. Ve velké míse smíchejte sůl, černý pepř, papriku, česnekový prášek, cibulový prášek a sušený tymián.
  7. Přidejte kostky steaku a promíchejte.
  8. Ve velké pánvi rozehřejte olivový olej na středně vysoké teplotě.
  9. Přidejte ochucené kostky steaku.
  10. Vařte, dokud není steak hotový podle vašich představ.
  11. Nepřevařujte, jinak bude steak suchý a žvýkavý.
  12. Hotové kostky steaku vyjměte z pánve a naaranžujte je na salát.
  13. Ještě jednou prošlehejte zálivku a pokapejte steak.
  14. Ihned podávejte.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang