Steakový salát představuje nejen lahodnou a dokonalou kombinací chutí, avšak také lehkou, zdravou a zároveň výživnou večeři či oběd.
Příprava
- Příprava: 20 minut
- Celkem: 20 minut
Ingredience na salát
- 1/2 hlávky římského salátu, nakrájený na kousky
- 1 velká hlávka belgické endivie, příčně nakrájená na tenké plátky
- 1/2 červené cibule nakrájené na tenká kolečka
- 75 g čerstvé baby rukoly
- 12 cherry rajčátek, rozpůlených
- 115 g gorgonzoly, nahrubo rozdrcené
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř
- 450 g steaku (například New York, rib-eye nebo filet mignon), opečený na pánvi nebo grilovaný a vychlazený
Ingredience na zálivku
- 120 ml červeného vinného octa
- 3 lžíce citronové šťávy
- 2 lžičky medu
- 2 lžičky soli
- Čerstvě mletý černý pepř
- 240 ml olivového oleje
Postup
- V mixéru smíchejte ocet, citronovou šťávu, med, sůl a pepř. Za chodu přístroje postupně vmíchejte olej.
- Ve velké míse smíchejte římský salát, belgickou endivii, červenou cibuli, baby rukolu, cherry rajčátka a polovinu sýra. Salát promíchejte s takovým množstvím zálivky, aby se obalil. Salát podle chuti osolte a opepřete. Salát naaranžujte na talíř.
- Steaky nakrájejte příčně na tenké plátky. Plátky steaků naaranžujte na salát a posypte je zbylým sýrem. Plátky steaků pokapejte zálivkou a podávejte.