Tyto steakové kousky podávejte jako hlavní chod s oblíbenou přílohou, nebo jako chuťovku k posezení s přáteli.
Ingredience
- 455 g steaku ze svíčkové nebo předem nakrájené hovězí špičky
- sůl a čerstvě mletý černý pepř
- máslo
Postup
- Z masa odstraňte přebytečný tuk a poté nakrájejte proužky široké méně než 3 cm. Maso otočte a nakrájejte na malé kousky.
- Hojně posypte solí a čerstvě mletým pepřem. Maso trochu promíchejte, aby se důkladně obalilo kořením.
- Rozehřejte pánev na středním až vysokém ohni. Jakmile se pánev zahřeje, přidejte na ni asi 2 lžíce másla. Než přidáte maso, nechte máslo rozpustit a poté zhnědnout.
- Část masa položte na pánev v jedné vrstvě. Při dopadu na pánev by mělo hlasitě zasyčet – pokud se tak nestane, pánev není dostatečně rozpálená. Po dobu 30 až 45 sekund maso nemíchejte ani nenarušujte. Chtějte, aby maso na jedné straně zasyčelo a zhnědlo.
- Naberte špachtlí co nejvíce kousků steaku a obraťte je. Vařte dalších 30 až 45 sekund – jen tak dlouho, aby se maso opeklo zvenčí, ale ne uvnitř.
- Maso vyjměte na čistý talíř. Přidejte na pánev ještě trochu másla a zopakujte proces s další várkou stejně jako předtím. Nakonec, když je všechno maso pěkně propečené a vyjmuté na talíř, přelijte všechno zhnědlé máslo po celém mase.