Přinášíme vám recept na steakové burrito inspirovaný sanfranciskými super burritos, které obsahují maso, fazole, rýži, sýr, guacamole a salsu. Tato verze je zdravější díky hnědé rýži, celozrnným tortillám a rozumnější velikosti porce.
Příprava
- Příprava: 30 minut
- Celkem: 30 minut
- Počet porcí: 4
Ingredience
- ½ šálku připravené čerstvé salsy
- ½ šálku vody
- ¼ šálku instantní hnědé rýže
- 1 plechovka černých fazolí, nejlépe s nízkým obsahem sodíku, propláchnutá
- 350 g strip steaku, oříznutého a příčně nakrájeného na tenké plátky
- ¼ lžičky čerstvě mletého pepře
- 1 lžíce řepkového oleje
- 4 20centimetrové tortilly, nejlépe celozrnné
- ½ šálku rozdrobeného ostrého sýra čedar
- ¼ šálku připraveného guacamole
- 2 lžíce nahrubo nasekaného čerstvého koriandru
Postup
- V malém hrnci smíchejte salsu a vodu a přiveďte ji k varu.
- Vmíchejte rýži, snižte teplotu na minimum, přikryjte a vařte 5 minut.
- Vmíchejte fazole, znovu přiveďte k varu a za občasného míchání vařte odkryté, dokud rýže nezměkne a nevstřebá většinu tekutiny, asi dalších 5 minut.
- Mezitím steak posypte pepřem.
- Na velké pánvi rozehřejte na středním plameni olej.
- Přidejte steak a za občasného míchání ho smažte, dokud nezhnědne a není propečený, 3 až 5 minut.
- Steak rozdělte na tortilly a navrch dejte stejné množství sýra, guacamole, koriandru a rýžové směsi.
- Každou tortillu srolujte do tvaru burrita.