Recept na steak z tuňáka v marinádě

Grilované rybyGrilováníHlavní jídlaMarinádyRybyTuňák
grilovany_tunak

Tuňáka v konzervě známe všichni. Ale steak z této lahodné ryby, to je něco úplně jiného. Směs pomerančové šťávy, sójové omáčky a česneku v naší marinádě dodá tuňákovi vynikající chuť.

Ingredience na 4 porce

  • ¼ šálku pomerančové šťávy
  • ¼ šálku sójové omáčky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžíce nasekané čerstvé petrželky
  • 1 stroužek česneku, mletý
  • ½ lžičky nasekaného čerstvého oregana
  • ½ lžičky mletého černého pepře
  • 4 steaky z tuňáka

Postup

  1. Ve větší míse smíchejte pomerančovou šťávu, sójovou omáčku, olivový olej, citronovou šťávu, petrželku, česnek, oregano a pepř.
  2. Vložte steaky z tuňáka do marinády a otočte je tak, aby se po celé ploše obalily marinádou. Přikryjte a nechte v chladničce odležet alespoň 30 minut.
  3. Předehřejte gril na vysokou teplotu. Lehce potřete rošt olejem. Steaky z tuňáka grilujte 5 až 6 minut, poté je otočte a potřete marinádou. Pečte dalších 5 minut nebo do požadovaného stupně propečení.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang