Tuňáka v konzervě známe všichni. Ale steak z této lahodné ryby, to je něco úplně jiného. Směs pomerančové šťávy, sójové omáčky a česneku v naší marinádě dodá tuňákovi vynikající chuť.
Ingredience na 4 porce
- ¼ šálku pomerančové šťávy
- ¼ šálku sójové omáčky
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce citronové šťávy
- 2 lžíce nasekané čerstvé petrželky
- 1 stroužek česneku, mletý
- ½ lžičky nasekaného čerstvého oregana
- ½ lžičky mletého černého pepře
- 4 steaky z tuňáka
Postup
- Ve větší míse smíchejte pomerančovou šťávu, sójovou omáčku, olivový olej, citronovou šťávu, petrželku, česnek, oregano a pepř.
- Vložte steaky z tuňáka do marinády a otočte je tak, aby se po celé ploše obalily marinádou. Přikryjte a nechte v chladničce odležet alespoň 30 minut.
- Předehřejte gril na vysokou teplotu. Lehce potřete rošt olejem. Steaky z tuňáka grilujte 5 až 6 minut, poté je otočte a potřete marinádou. Pečte dalších 5 minut nebo do požadovaného stupně propečení.