Tohle je spolehlivý způsob, jak připravit to nejšťavnatější kuře, jaké jste kdy dělali. Zaručený výsledek, snadné, vaří se samo. Pokud Vám tento recept zachutná zkuste marinádu na kuřecí maso s medem.
Kuře použijete do všech receptů, které vyžadují vařené kuře – sendviče, saláty, těstoviny, koláče, wrapy a burrito.
TIP: Pokud nevíte, co připravit z kuřecího masa, můžete vyzkoušet minutky z kuřecího masa.
Ingredience
- 2 kuřecí prsa, bez kůže a kostí (každé 250 g)
Ochucovadla:
- 1 citron, rozčtvrcený
- 1 bobkový list, sušený nebo čerstvý
- 2 stroužky česneku, mleté
Postup
- 30 minut před vařením vyjměte kuře z lednice.
- Naplňte hrnec vodou tak, aby byla kuřecí prsa dobře ponořená a nad nimi bylo alespoň 5 cm vody.
- Přidejte ochucovadla (vymačkejte citronovou šťávu, přidejte použitý citron).
- Přiveďte vodu k varu.
- Vložte kuřecí prsa do vody, přiklopte pokličkou a znovu přiveďte k varu. Okamžitě sundejte hrnec ze sporáku a odstavte na 20 minut.
- Vyjměte kuře z vody. Nakrájejte ho na plátky, nebo na kousky a použijte podle libosti.
- Pokud si kuře schováváte na pozdější použití, volně ho přikryjte, aby vychladlo, a pak ho vcelku uložte do chladničky.