Ano, i krůtí hamburgery mohou být šťavnaté a chutné. Tajemství spočívá v druhu použitého masa a v přísadách, které do směsi přidáte. Pokud použijete mletá stehna a přidáte krémovou přísadu, například majonézu, budou vaše burgery pěkně šťavnaté.
Ingredience
- 450 g mletých krůtích stehen (93% libové, mletá krůtí prsa jsou příliš libová)
- 1 lžíce majonézy
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 1 lžička soli
- ¼ lžičky černého pepře
- 1 lžička česnekového prášku
- 1 lžička cibulového prášku
- 1 lžička uzené papriky
- ½ šálku čerstvé nasekané petrželky
- 4 lžíce olivového oleje na smažení
Postup
- Ve středně velké míse smíchejte všechny ingredience kromě oleje.
- Mokrýma rukama pro snadnější manipulaci vytvarujte ze směsi čtyři placičky.
- Olivový olej rozehřejte na velké pánvi na středním plameni.
- Přidejte placičky a smažte je dozlatova, asi 5 minut z každé strany. Ihned podávejte.