Chutný bizoní burger je ochucený řadou chutných koření. Je hotový za pouhých 20 minut a představuje ideální večeři na všední večer.
Příprava
- Příprava: 15 minut
- Vaření: 5 minut
- Celkem: 20 minut
- Počet porcí: 4
Ingredience
- 450 g libového mletého masa z bizona
- 1 lžička dijonské hořčice
- 1 lžička soli
- ½ lžičky černého pepře
- 1 lžička cibulového prášku
- 1 lžička česnekového prášku
- 1 lžička uzené papriky
- 1 lžička sušené petržele
- ⅛ lžička kajenského pepře
- avokádový olej na grilování
Postup
- Ve velké míse čistýma rukama promíchejte bizoní maso a koření, dokud se dobře neochutí.
- Vytvořte čtyři placičky o hmotnosti 110 g, o průměru 8 cm a tloušťce 1 cm.
- Uprostřed každé placky udělejte důlek.
- Předehřejte gril nebo grilovací pánev na středně vysokou teplotu, asi 5 minut.
- Povrch grilu postříkejte nebo potřete olejem.
- Pro dosažení střední propečenosti grilujte hamburgery asi 4 minuty z každé strany nebo celkem 4 minuty na dvouplotýnkovém grilu.
- Ihned podávejte.