
Kuřecí prsa jsou skvělým základem pro rychlé a zdravé obědy. Naštěstí mám jeden způsob, jak připravit neochvějně šťavnatá a křehká kuřecí prsa bez kůže a kostí. Potřebujete kuřecí maso do salátu nebo na těstoviny? Tohle je ta správná metoda.
Ingredience
- 1 až 4 kuřecí prsa bez kůže a kostí podobné velikosti.
- Sůl
- Čerstvě mletý černý pepř
- 1 lžíce olivového oleje, másla nebo kombinace obojího
Postup
- Kuřecí prsa naklepejte na rovnoměrnou tloušťku dnem široké sklenice nebo nádoby. Můžete také použít dno malé pánve.
- Kuře lehce osolte a opepřete.
- Na středně silném ohni rozehřejte pánev dostatečně velkou, aby se na ni vešla kuřata v jedné vrstvě. Když je poměrně horká, přidejte olivový olej (nebo máslo, pokud ho používáte). Otáčejte pánví, aby byla lehce pokryta olivovým olejem.
- Snižte teplotu na střední. Přidejte kuřecí prsa. Vařte je nerušeně jen asi 1 minutu, aby z jedné strany trochu zezlátla (ve skutečnosti je neopékáte ani nepropékáte).
- Každé kuřecí prso otočte.
- Snižte teplotu na minimum.
- Pánev přikryjte těsně přiléhající pokličkou. Nastavte časovač na 10 minut a odejděte. Pokličku nezvedejte, nekoukejte.
- Po uplynutí 10 minut vypněte oheň (pokud máte elektrický sporák, sundejte pánev z ohně.) Časovač nastavte znovu na 10 minut a kuřecí prsa nechte v pánvi. Opět nezvedejte pokličku, nekoukejte.
- Po uplynutí 10 minut odkryjte pánev a kuře je hotové. Ujistěte se, že kuřecí prsa nejsou uprostřed růžová. Pokud si chcete být naprosto jisti, že je kuře upečené, můžete to zkontrolovat pomocí teploměru s okamžitým měřením – kuře by mělo mít teplotu alespoň 74 °C.
- Nakrájejte a snězte.