Zvěřinové guláše se nejen u nás těší opravdu velké oblibě, ať už se jedná o kančí guláš, nebo třeba o guláš ze srnčího. Právě na srnčí guláš vám přinášíme recept.
Ingredience:
- 1 kg srnčí plece
- 15 dkg pórku
- 15 dkg oleje
- 5 dkg slaniny
- 5 dkg sterilované červené papriky
- 1 větší cibule
- 3 feferonky
- 1 lžíce kečupu
- 1 lžíce mleté červené papriky
- bazalka
- 1 lžíce hladké mouky
- pepř, sůl
Postup:
Na poloviční dávce oleje opražíme nadrobno nakrájenou cibuli a posypeme mletou paprikou. Necháme směs zpěnit, poté přidáme kečup a podlijeme vodou.
Mírně povaříme a přidáme maso nakrájené na kostky. Maso opražíme, znovu mírně podlijeme a dusíme doměkka.
Z oleje a mouky připravíme jíšku, kterou guláš zahustíme a znovu povaříme. Pak přidáme na kostičky nakrájenou a opraženou slaninu, dochutíme a přidáme nakrájené feferonky.
Každou porci zdobíme na talíři jemně nakrájeným pórkem a na nudličky nakrájenou sterilovanou červenou paprikou.
Podáváme s tmavým pečivem nebo houskovými knedlíky.