Ingredience

  • 2 polévkové lžíce sezamových semínek
  • 1 polévková lžíce máku
  • ½ šálku bílého cukru
  • ½ šálku olivového oleje
  • ¼ šálku bílého destilovaného octa
  • ¼ čajové lžičky papriky
  • ¼ lžičky worcestrové omáčky
  • 1 lžíce mleté cibule
  • 280 g čerstvého špenátu – opláchnutého, osušeného a natrhaného na kousky velikosti sousta
  • 1 čtvrtka jahod – očištěné, oloupané a nakrájené na plátky
  • ¼ šálku mandlí, blanšírovaných a nakrájených na plátky

Postup

  • Krok 1 – Ve středně velké míse rozšlehejte sezamová semínka, mák, cukr, olivový olej, ocet, papriku, worcesterskou omáčku a cibuli. Přikryjte a nechte hodinu chladit.
  • Krok 2 – Ve velké míse smíchejte špenát, jahody a mandle. Salát přelijte zálivkou a promíchejte. Před podáváním dejte na 10 až 15 minut do chladničky.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang