Recept na špenátový quiche bez kůrky

Hlavní jídlaSlané koláčeSlané receptySnacky
Quiche bez kůrky

Tento francouzský koláč quiche připravíte během hodiny.

Příprava

  • Příprava: 25 minut
  • Pečení: 40 minut
  • Celkem: 1 hodina 5 minut
  • Počet porcí: 8

Ingredience

  • 1 šálek nakrájené cibule
  • 1 šálek nakrájených čerstvých hub
  • 1 lžíce řepkového oleje
  • 1 balení mraženého sekaného špenátu, rozmrazeného a dobře osušeného
  • 2/3 šálku jemně nasekané plně uvařené šunky
  • 5 velkých vajec
  • 3 šálky strouhaného sýra
  • 1/8 lžičky pepře

Postup

  1. Ve velké pánvi osmahněte na oleji cibuli a houby do měkka.
  2. Přidejte špenát a šunku.
  3. Vařte a míchejte, dokud se neodpaří přebytečná vlhkost. Poté nechte mírně vychladnout.
  4. Rozšlehejte vejce, přidejte sýr a dobře promíchejte.
  5. Vmíchejte špenátovou směs a pepř. Dobře promíchejte.
  6. Rovnoměrně rozetřete do vymaštěného 22 cm koláčového talíře nebo nádoby na quiche.
  7. Pečte na 175 °C 40-45 minut nebo dokud nůž zapíchnutý do středu nevyjde čistý.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang