Tento recept na špenátový slaný koláč, quiche, je tak jednoduchý. Navíc můžete přidávat nebo ubírat ingredience podle své chuti.

Příprava

  • Příprava: 20 minut
  • Doba vaření: 50 minut
  • Dodatečný čas: 10 minut
  • Celkem: 80 minut
  • Počet porcí: 6

Ingredience

  • 1 malá cibule nakrájená nadrobno
  • 1/2 šálku másla
  • 3 nasekané stroužky česneku
  • 1 balení mraženého sekaného špenátu
  • 1 plechovka žampionů
  • 1 balení bylinkové a česnekové fety
  • 1 balení drceného sýru čedar
  • sůl a pepř dle chuti
  • 1 koláčové těsto
  • 4 vejce
  • 1 šálek mléka

Postup

  1. Předehřejeme troubu na 190 °C.
  2. Na střední pánvi na mírném ohni rozpustíme máslo. Přidáme cibuli a česnek a restujeme asi 7 minut, dokud lehce nezhnědnou.
  3. Vmícháme špenát, houby, fetu a polovinu šálku čedaru. Dochutíme solí a pepřem. Lžící vložíme směs do koláčové formy s těstem.
  4. Ve středně velké míse ušleháme vejce a mléko, dokud se nespojí. Dochutíme solí a pepřem. Nalijeme na špenátovou směs a necháme obě směsi, aby se důkladně propojily.
  5. Pečeme v předehřáté troubě 15 minut. Povrch posypeme zbývajícím čedarem a pečeme ještě 35-40 minut, dokud střed koláče neztuhne.
  6. Před krájením a podáváním necháme 10 minut vychladnout.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang