Tento recept na špenátový slaný koláč, quiche, je tak jednoduchý. Navíc můžete přidávat nebo ubírat ingredience podle své chuti.
Příprava
- Příprava: 20 minut
- Doba vaření: 50 minut
- Dodatečný čas: 10 minut
- Celkem: 80 minut
- Počet porcí: 6
Ingredience
- 1 malá cibule nakrájená nadrobno
- 1/2 šálku másla
- 3 nasekané stroužky česneku
- 1 balení mraženého sekaného špenátu
- 1 plechovka žampionů
- 1 balení bylinkové a česnekové fety
- 1 balení drceného sýru čedar
- sůl a pepř dle chuti
- 1 koláčové těsto
- 4 vejce
- 1 šálek mléka
Postup
- Předehřejeme troubu na 190 °C.
- Na střední pánvi na mírném ohni rozpustíme máslo. Přidáme cibuli a česnek a restujeme asi 7 minut, dokud lehce nezhnědnou.
- Vmícháme špenát, houby, fetu a polovinu šálku čedaru. Dochutíme solí a pepřem. Lžící vložíme směs do koláčové formy s těstem.
- Ve středně velké míse ušleháme vejce a mléko, dokud se nespojí. Dochutíme solí a pepřem. Nalijeme na špenátovou směs a necháme obě směsi, aby se důkladně propojily.
- Pečeme v předehřáté troubě 15 minut. Povrch posypeme zbývajícím čedarem a pečeme ještě 35-40 minut, dokud střed koláče neztuhne.
- Před krájením a podáváním necháme 10 minut vychladnout.