cheese-g27cc9ed47_1920

Tyto tortillové závitky jsou ideální na oslavy a večírky a lze je nekonečně přizpůsobovat.

Ingredience

  • 6 šálků (150 g) čerstvých listů baby špenátu nebo ½ šálku mraženého špenátu
  • 4 tortilly velikosti burrito
  • 230 g smetanového sýra nebo měkkého kozího sýra
  • ⅓ šálku nadrobno nakrájených sušených rajčat v oleji nebo pečených červených paprik ve sklenici
  • ½ lžičky sušené bazalky
  • ½ lžičky sušeného oregana
  • ¼ lžičky česnekového prášku
  • ¼ čajové lžičky soli
  • ¾ šálku strouhaného sýra mozzarella

Postup

  1. Vaření špenátu: Špenátové listy vložte na pánev s ¼ šálku vody. Zahřívejte na středním ohni několik minut, dokud špenát úplně nezvadne, asi 2 až 3 minuty, a občas promíchejte. Špenát vyjměte do mísy.
  2. Přidejte studenou vodu, aby se okamžitě ochladil, a poté z něj vymačkejte co nejvíce vody. (Pokud používáte mražený špenát, rozmrazte ho, vymačkejte z něj tekutinu a nasekejte ho najemno.)
  3. Nakrájejte ingredience na náplň: Sušená rajčata nebo papriky nakrájejte nadrobno.
  4. Připravte náplň: Do středně velké mísy přidejte špenát, sušená rajčata, smetanový nebo kozí sýr, bazalku, oregano, česnekový prášek a sůl. Mixujte, dokud se nespojí v hladkou náplň. Ochutnejte a podle potřeby přidejte sůl.
  5. Vyválejte válečky: Na prkénko položte tortillu a potřete ji ⅓ hrnku náplně. Posypte 3 lžícemi strouhaného sýra mozzarella. Tortillu velmi pevně srolujte a dbejte na to, aby byla na začátku velmi pevná (aby uprostřed nevznikla díra).
  6. Postup opakujte u všech tortill. Uložíme do chladničky v uzavřené nádobě alespoň na 2 hodiny, aby náplň ztuhla.
  7. Rolky nakrájejte na 2 cm široké plátky a vytvořte z nich závitky. V chladu vydrží až 3 dny, ale nejlépe chutnají v den přípravy, protože tortilly časem změknou.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang