K sýrovým tortellini a čerstvému špenátu se hodí jednoduchý vývar obohacený o rajčatq. Podle chuti přidejte více česneku a italského koření.
Příprava
- celkový čas: 20 min.
- počet porcí: 6 porcí (2 litry)
Ingredience
- 1 lžička olivového oleje
- 2 stroužky česneku, nakrájeného na kousky
- 1 plechovka rajčat bez přidané soli
- 3 plechovky zeleninového vývaru (celkem asi 1,2 l)
- 2 lžičky italského koření
- 1 balení chlazených sýrových těstovin tortellini
- 4 hrnky čerstvého baby špenátu
- strouhaný parmazán
- čerstvě mletý pepř
Postup
Ve velkém hrnci na mírném ohni nahřejte olej. Přidejte česnek. Restujte za stálého míchání 1 minutu. Vmíchejte rajčata i s vodou, vývar a italské koření. Přiveďte k varu.
Poté přidejte tortellini a znovu přiveďte k mírnému varu. Vařte odkryté, dokud tortellini nezměknou, to znamená asi 7 až 9 minut. Nakonec vmíchejte špenát. Každou porci posypte sýrem a pepřem.
Nutriční hodnoty
Nutriční hodnoty na 1 porci (bez sýra):
- 164 kcal
- 5 g tuku (2 g nasyceného tuku)
- 25 g sacharidů (4 g cukru, 2 g vlákniny)
- 7 g bílkovin
- 18 mg cholesterolu