Špenátová polévka s tortellini – recept

PolévkySlané receptyTěstovinyZeleninové polévky

K sýrovým tortellini a čerstvému špenátu se hodí jednoduchý vývar obohacený o rajčatq. Podle chuti přidejte více česneku a italského koření.

Příprava

  • celkový čas: 20 min.
  • počet porcí: 6 porcí (2 litry)

Ingredience

  • 1 lžička olivového oleje
  • 2 stroužky česneku, nakrájeného na kousky
  • 1 plechovka rajčat bez přidané soli
  • 3 plechovky zeleninového vývaru (celkem asi 1,2 l)
  • 2 lžičky italského koření
  • 1 balení chlazených sýrových těstovin tortellini
  • 4 hrnky čerstvého baby špenátu
  • strouhaný parmazán
  • čerstvě mletý pepř

Postup

Ve velkém hrnci na mírném ohni nahřejte olej. Přidejte česnek. Restujte za stálého míchání 1 minutu. Vmíchejte rajčata i s vodou, vývar a italské koření. Přiveďte k varu.

Poté přidejte tortellini a znovu přiveďte k mírnému varu. Vařte odkryté, dokud tortellini nezměknou, to znamená asi 7 až 9 minut. Nakonec vmíchejte špenát. Každou porci posypte sýrem a pepřem.

Nutriční hodnoty

Nutriční hodnoty na 1 porci (bez sýra):

  • 164 kcal
  • 5 g tuku (2 g nasyceného tuku)
  • 25 g sacharidů (4 g cukru, 2 g vlákniny)
  • 7 g bílkovin
  • 18 mg cholesterolu
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang