Špenátová polévka s TOFU bazalka

Polévky

Špenátová polévka má krásnou barvu i jemnou, mírně kořeněnou chuť.

Ingredience

  •  1 TOFU bazalka
  • 600 ml mléka
  • 400 ml zeleninového vývaru
  • 450 g čerstvého špenátu
  • 50 g másla
  • 1 středně velká brambora
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • mletý pepř
  • sůl

Postup

  • Na rozpuštěném másle opečeme na jemně nasekanou cibuli a česnek.
  • Přidáme na kostičky nakrájenou bramboru, opékáme 1 minutu a zalijeme vývarem. Na mírném ohni povaříme asi 10 minut. Potom podlijeme mlékem a přivedeme do varu.
  • Do směsi přidáme omyté a okapané listy špenátu a povaříme dalších 12 minut.
  • Potom polévku odstavíme, necháme mírně vychladnout a rozmixujeme. Podle chuti osolíme a opepříme.
  • Před podáváním posypeme nakrájený TOFU.

Kategorie:

Polévky

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang