Špenátová polévka má krásnou barvu i jemnou, mírně kořeněnou chuť.
Ingredience
- 1 TOFU bazalka
- 600 ml mléka
- 400 ml zeleninového vývaru
- 450 g čerstvého špenátu
- 50 g másla
- 1 středně velká brambora
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- mletý pepř
- sůl
Postup
- Na rozpuštěném másle opečeme na jemně nasekanou cibuli a česnek.
- Přidáme na kostičky nakrájenou bramboru, opékáme 1 minutu a zalijeme vývarem. Na mírném ohni povaříme asi 10 minut. Potom podlijeme mlékem a přivedeme do varu.
- Do směsi přidáme omyté a okapané listy špenátu a povaříme dalších 12 minut.
- Potom polévku odstavíme, necháme mírně vychladnout a rozmixujeme. Podle chuti osolíme a opepříme.
- Před podáváním posypeme nakrájený TOFU.