Recept na špenátovou polévku

Krémové polévkyPolévkyZeleninové polévky
spenatova-polevka-4

Zářivě zelená polévka s polotučným crème fraîche, která je zdravá a sytá.

Ingredience

  • 25 g másla
  • 1 svazek jarní cibulky, nakrájený
  • 1 pórek (asi 120 g), nakrájený na plátky
  • 2 malé řapíky celeru (asi 85 g), nakrájené na plátky
  • 1 brambora (asi 200 g), oloupaná a nakrájená na kostičky
  • ½ lžičky mletého černého pepře
  • 1 litr vývaru (kuřecího nebo zeleninového)
  • 2 x 200-235g špenátu
  • 150 g polotučného crème fraîche

Postup

  1. Ve velkém hrnci rozehřejte máslo, přidejte jarní cibulku, pórek, celer a brambory. Promíchejte a přiklopte pokličkou. Za stálého míchání poduste 10 minut.
  2. Přilijte vývar a vařte 10 až 15 minut, dokud brambory nezměknou.
  3. Přidejte špenát a vařte několik minut, dokud nezvadne. Pomocí ručního mixéru rozmixujte na hladkou polévku.
  4. Vmíchejte crème fraîche. Ohřejte a podávejte.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang