Špenátová polévka je jednou z variant, kterou ocení především ti, kteří nejedí maso. Nejen, že je tato polévka jednoduchá na přípravu, ale také lze uvařit ze snadno dostupných surovin. Jak postupovat při přípravě špenátové polévky? A jaké suroviny si připravit?
Špenátová polévka patří k méně tradičním pokrmům. Přesto skvěle chutná a není složitá na přípravu. Jaké ingredience si na špenátovou polévku přichystat?
Ingredience
- 20 dkg špenátu
- 2 lžíce oleje
- 30 g mouky
- 1 žloutek
- 1 lžíce smetany
- sůl a citronová šťáva
Postup
- Čerstvý špenát pořádně umyjeme a zasyrova nakrájíme. Na zahřátém oleji dusíme se solí pod pokličkou.
- Až špenát podusíme, tak zasypeme moukou a zalijeme nejdřív studenou a potom horkou vodou.
- Povaříme a podáváme špenátovou polévku na talíři s připraveným žloutkem a smetanou.
- Přidáme pár kapek citronové šťávy.
- Hotovou špenátovou polévku posypeme osmaženým rohlíkem.
TIP: Pokud zrovna nemáte doma k dispozici špenát, můžete na tuto polévku využít i listy kapusty, rázem tedy máte připravenou vynikající polévku z kapusty.