Špenát v bramborovém těstíčku

Bezmasá jídla

Recept je kombinací bazalkového tofu, parmezánu, vařených brambor, jarních cibulek, dušeného špenátu a nezapomněli jsme ani na sýr ricottu.

Špenát udržuje oči a kosti zdravé, pomáhá při trávení a zácpě a vyplavuje toxiny z tlustého střeva. Jeho pravidelná konzumace udržuje pokožku zdravou.

Parmezán je zdrojem vápníku, který udržuje kosti zdravé. Díky vitamínu A udržuje kůži a zuby zdravé. Je vhodný zejména pro děti a mladistvé. Hodí se i pro ty, jejichž organismus netoleruje laktózu (mléčný cukr).

Recept sice působí tradičně, místo klasické mouky jsme však použili mouku špaldovou a přidali jsme oblíbené bazalkové tofu. A pokud nesnášíte laktózu, tak místo klasické smetany si můžete podle našeho návodu udělat sójovou smetanu.

Ingredience

  • 400 g uvařených brambor ve slupce, nastrouhaných najemno
  • 100 g strouhaného parmazánu
  • 4 PL špaldové mouky
  • sůl
  • pepř
  • 1 žloutek
  • 3 ks jarních cibulek
  • 60 g čerstvého špenátu
  • 120 g uvařených a nastrouhaných brambor
  • 100 sýru ricotta
  • 1/2 balíčku bazalkového tofu
  • sójová smetana

Postup

  • Troubu předehřejeme na 185 stupňů C.
  • Nastrouhané brambory osolíme, přidáme parmazán, žloutek, mouku, spolu promícháme a vypracujeme těsto.
  • Čerstvý špenát spaříme, přebytečnou vodu vymačkáme a nakrájíme ho na menší kousky.
  • Špenát osolíme, přidáme brambory, nadrobno nakrájenou cibulku, rozmixované tofu, sůl, pepř, sýr ricotta, spolu dobře promícháme.
  • Těsto rozválíme na pomoučeném vále, nakrájíme ho na rovnoměrné trojúhelníky.
  • Každý trojúhelník naplníme nádivkou, zavineme a poklademe na plech vyložený pečícím papírem.
  • Každý kus potřeme bílkem a ve vyhřáté troubě upečeme do zlatova.
  • Podáváme se sójovou smetanou.

Kategorie:

Bezmasá jídla

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang