Příprava
- Příprava: 6 minut
- Vaření: 4 minut
- Celkem: 10 minut
- Porce: 6
Ingredience
- 1,5 kg listů baby špenátu
- 2 lžíce kvalitního olivového oleje
- 2 lžíce nasekaného česneku (6 stroužků)
- 2 čajové lžičky soli
- 3/4 lžičky čerstvě mletého černého pepře
- 1 lžíce nesoleného másla
- citron
Postup
Špenát dobře propláchněte ve studené vodě. Osušte ho, nechte na listech ulpívat jen trochu vody. Ve velkém hrnci rozehřejte olivový olej a na středním plameni asi 1 minutu osmahněte česnek, avšak ne dokud nezhnědne. Do hrnce přidejte všechen špenát, sůl a pepř, promíchejte ho s česnekem a olejem, hrnec přikryjte a 2 minuty vařte.
Odklopte hrnec, zapněte vysokou teplotu a za stálého míchání vařte špenát další minutu, dokud všechen nezvadne. Děrovanou lžící přendejte špenát do servírovací mísy a smíchejte ho s máslem, vymačkaným citronem a posypte solí. Podávejte horký.