Špenát restovaný na česneku – recept

Bezmasá jídlaHlavní jídlaPřílohy

Příprava

  • Příprava: 6 minut
  • Vaření: 4 minut
  • Celkem: 10 minut
  • Porce: 6

Ingredience

  • 1,5 kg listů baby špenátu
  • 2 lžíce kvalitního olivového oleje
  • 2 lžíce nasekaného česneku (6 stroužků)
  • 2 čajové lžičky soli
  • 3/4 lžičky čerstvě mletého černého pepře
  • 1 lžíce nesoleného másla
  • citron

Postup

Špenát dobře propláchněte ve studené vodě. Osušte ho, nechte na listech ulpívat jen trochu vody. Ve velkém hrnci rozehřejte olivový olej a na středním plameni asi 1 minutu osmahněte česnek, avšak ne dokud nezhnědne. Do hrnce přidejte všechen špenát, sůl a pepř, promíchejte ho s česnekem a olejem, hrnec přikryjte a 2 minuty vařte.

Odklopte hrnec, zapněte vysokou teplotu a za stálého míchání vařte špenát další minutu, dokud všechen nezvadne. Děrovanou lžící přendejte špenát do servírovací mísy a smíchejte ho s máslem, vymačkaným citronem a posypte solí. Podávejte horký.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang