Křupavé provoněné ráno, tak vypadá ráno s těmito výbornými houstičkami.
Suroviny:
- 120 g kvásku
- 300 g celozrnné špaldové mouky
- 1 lžíce olivového oleje
- 220 ml vlažné vody
- 2 lžičky soli
- 1 lžička kmínu
Příprava:
- Suroviny dejte do mísy a propracovávejte vařečkou.
- Poté si ho vyndejte na vál a dál zpracovávejte. Těsto lepí, tak je třeba ho hodně podsypávat moukou.
- Po zapracování nechte v míse cca 1 hodinu kynout přikryté utěrkou.
- Vařečkou opět zamíchejte a propracujte, nechte ještě další hodinu kynout.
- Vyndejte z mísy, rozdělte na stejně velké díly a upleťte vždy ze tří dílů copánek.
- Pečte na plechu vyloženém pečicím papírem.
- Nejdříve na 230 stupňů cca 10 minut, potom ztlumte na 200 stupňů a dopékejte cca 20 minut.
- Je dobré vložit do trouby hrnec s vodou a housky pomazat vodou a posypat kmínem, semínky apod.