Špaldové housky s kváskem

Pečivo

Křupavé provoněné ráno, tak vypadá ráno s těmito výbornými houstičkami.

Suroviny:

  • 120 g kvásku
  • 300 g celozrnné špaldové mouky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 220 ml vlažné vody
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžička kmínu

Příprava:

  • Suroviny dejte do mísy a propracovávejte vařečkou. 
  • Poté si ho vyndejte na vál a dál zpracovávejte. Těsto lepí, tak je třeba ho hodně podsypávat moukou. 
  • Po zapracování nechte v míse cca 1 hodinu kynout přikryté utěrkou. 
  • Vařečkou opět zamíchejte a propracujte, nechte ještě další hodinu kynout.
  • Vyndejte z mísy, rozdělte na stejně velké díly a upleťte vždy ze tří dílů copánek.
  • Pečte na plechu vyloženém pečicím papírem.
  • Nejdříve na 230 stupňů cca 10 minut, potom ztlumte na 200 stupňů a dopékejte cca 20 minut.
  • Je dobré vložit do trouby hrnec s vodou a housky pomazat vodou a posypat kmínem, semínky apod.

Kategorie:

Pečivo

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang