Recept na špagety s mořskými plody

Hlavní jídlaMořské plodyŠpagety
spagety-s-morskymi-plody-6151055

Klasické a snadné těstoviny s mořskými plody připravené ze směsi mořských plodů jako jsou krevety, kalamáry, ryby a mušle prolité jednoduchou a chutnou rajčatovou omáčkou.

Klasické těstoviny s mořskými plody připravené z předem připravené směsi marinara s mořskými plody. Příprava je opravdu jednoduchá a klíčem k tomuto receptu je krok, kdy se těstoviny dovaří v omáčce.

Tomu se říká „emulgace“ a je to základní italská technika vaření, při níž škrob ve vodě na vaření těstovin reaguje s olejem v omáčce a omáčka je hustá a šťavnatá, takže obalí každý pramínek těstovin.

Příprava

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření: 15 minut
  • Celkem: 20 minut
  • Počet porcí: 2 porce

Ingredience

  • 180 g špaget
  • 2 a 1/2 lžíce olivového oleje
  • 300 g směsi Marinara s mořskými plody, nebo si připravte vlastní
  • 2 stroužky česneku, mletého
  • 1/2 cibule, nadrobno nakrájeného
  • 1/2 šálku bílého vína
  • 2 šálky rajčatové passaty/rajčatového protlaku
  • 1/2 lžičky cukru
  • 2 lžíce jemně nasekané čerstvé petrželky

Postup

  1. Přiveďte k varu velký hrnec osolené vody.
  2. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu, ale zkraťte dobu vaření o 1 minutu (protože těstoviny se budou vařit v omáčce).
  3. Zachraňte 1 hrnek vody na těstoviny a těstoviny slijte.
  4. Směs mořských plodů rozdělte podle doby vaření.
  5. Nejdelší doba vaření: ryby a střední/velké krevety.
  6. Střední doba vaření: malé krevety.
  7. Nejkratší doba vaření: kalamáry.
  8. Na velké pánvi rozehřejte 1 a 1/2 lžíce oleje.
  9. Nejprve přidejte rybu a velké krevety a vařte 30 sekund.
  10. Přidejte malé krevety a vařte 30 sekund.
  11. Přidejte kalamáry, vařte 1 minutu.
  12. Vše ihned přendejte do mísy.
  13. Snižte teplotu na středně vysokou.
  14. Rozehřejte zbývající 1 lžíci oleje a přidejte česnek a cibuli.
  15. Vařte 3 minuty, dokud cibule nezprůsvitní.
  16. Přidejte víno a přiveďte k varu, přičemž seškrábejte dno pánve, aby se hnědé kousky promíchaly s tekutinou.
  17. Vařte 1 minutu nebo dokud se neodpaří alkoholový zápach.
  18. Přidejte rajčatovou passatu, cukr, sůl a pepř.
  19. Snižte teplotu na střední, přiveďte k varu a vařte 2 minuty.
  20. Podle chuti upravte množství soli a pepře.
  21. Do omáčky přidejte těstoviny, mořské plody a asi 1/2 hrnku vyhrazené vody z vaření těstovin.
  22. Jemně promíchejte a vařte 1 až 2 minuty nebo dokud omáčka nezhoustne a nepokryje těstoviny.
  23. Podávejte ozdobené čerstvou petrželkou.

Poznámky k receptu

  • Seafood Marinara je směs různých mořských plodů včetně malých krevet, slávek, plátků kalamárů a kousků ryb.
  • Víno lze nahradit kuřecím vývarem nebo v krajním případě vodou.
  • Rajčatová passata / pyré je jako hustá rajčatová šťáva, je hladká a má hustou konzistenci. Je to obyčejné rajčatové pyré. Nesmí se zaměňovat s rajčatovým protlakem, rajčatovým kečupem nebo rajčatovou omáčkou.
  • Parmezán se tradičně nepoužívá k ozdobení italských pokrmů z mořských plodů. Nenechte se tím však zastavit.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang