Připravte si tuto klasickou omáčku na jedné pánvi a pak ji smíchejte se špagetami jako jednoduché jídlo uprostřed týdne. Je to i cenově výhodné, takže je to skvělé jídlo pro celou rodinu. A navíc špagety puttanesca skvěle chutnají.

Ingredience

  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule nakrájená nadrobno
  • 2 velké stroužky česneku, rozdrcené
  • ½ lžičky chilli vloček (nepovinné)
  • 400 g plechovky nakrájených rajčat
  • 5 sardelových filetů, jemně nasekaných
  • 120 g černých oliv bez pecky
  • 2 lžíce kaparů, okapané
  • 300 g sušených špaget
  • ½ malého svazku petrželky, jemně nasekané

Postup

  1. Na nepřilnavé pánvi rozehřejte olej na středně nízké teplotě.
  2. Přidejte cibuli s velkou špetkou soli a smažte ji 10 minut nebo dokud nezměkne.
  3. Přidejte česnek a chilli papričku, pokud ji používáte, a smažte další minutu.
  4. Do cibule vmíchejte rajčata, ančovičky, olivy a kapary, přiveďte k mírnému varu a odkryté vařte 15 minut.
  5. Podle chuti dochuťte.
  6. Mezitím přiveďte k varu velký hrnec s osolenou vodou.
  7. Špagety uvařte podle návodu na obalu, sceďte je a smíchejte s omáčkou a petrželkou.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang