Připravte si tuto klasickou omáčku na jedné pánvi a pak ji smíchejte se špagetami jako jednoduché jídlo uprostřed týdne. Je to i cenově výhodné, takže je to skvělé jídlo pro celou rodinu. A navíc špagety puttanesca skvěle chutnají.
Ingredience
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 cibule nakrájená nadrobno
- 2 velké stroužky česneku, rozdrcené
- ½ lžičky chilli vloček (nepovinné)
- 400 g plechovky nakrájených rajčat
- 5 sardelových filetů, jemně nasekaných
- 120 g černých oliv bez pecky
- 2 lžíce kaparů, okapané
- 300 g sušených špaget
- ½ malého svazku petrželky, jemně nasekané
Postup
- Na nepřilnavé pánvi rozehřejte olej na středně nízké teplotě.
- Přidejte cibuli s velkou špetkou soli a smažte ji 10 minut nebo dokud nezměkne.
- Přidejte česnek a chilli papričku, pokud ji používáte, a smažte další minutu.
- Do cibule vmíchejte rajčata, ančovičky, olivy a kapary, přiveďte k mírnému varu a odkryté vařte 15 minut.
- Podle chuti dochuťte.
- Mezitím přiveďte k varu velký hrnec s osolenou vodou.
- Špagety uvařte podle návodu na obalu, sceďte je a smíchejte s omáčkou a petrželkou.