Špagety aglio e olio snadno a rychle – recept

Bezmasá jídlaHlavní jídlaMinutkyPro začátečníkyŠpagetyTěstoviny
spagety-aglio-e-olio-snadno-a-rychle

Špagety aglio e olio vyžadují doslova jen hrstku ingrediencí, přesto se ale jedná o vynikající italské jídlo, ke kterému se vždy budete rádi vracet.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 22 minut
  • Celkem: 32 minut

Ingredience

  • 500 g špaget
  • 6 stroužků česneku, nakrájené na tenké plátky
  • ½ šálku olivového oleje
  • ¼ lžičky červené papriky
  • sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
  • ¼ šálku nasekané čerstvé italské petrželky
  • 1 šálek jemně nastrouhaného sýru Parmigiano-Reggiano

Postup

  1. Přiveďte k varu velký hrnec s mírně osolenou vodou. Špagety vařte ve vroucí vodě za občasného míchání, dokud nejsou uvařené, ale pevné na skus, asi 12 minut. Sceďte je a přendejte do mísy na těstoviny.
  2. Na studené pánvi smíchejte česnek a olivový olej. Vařte na středním plameni, aby se česnek pomalu opékal, asi 10 minut. Jakmile začne olivový olej bublat, snižte teplotu na středně nízkou. Vařte a míchejte, dokud česnek nezíská zlatohnědou barvu, asi dalších 5 minut. Odstavte z ohně.
  3. Do těstovin vmíchejte vločky červené papriky, černý pepř a sůl. Přilijte olivový olej a česnek a posypte italskou petrželkou a polovinou sýru Parmigiano-Reggiano; promíchejte, dokud se nespojí.
  4. Těstoviny podávejte posypané zbylým sýrem Parmigiano-Reggiano.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang